Sposób przygotowania

Ogórki umyć i obciąć cienko obie końcówki.
Ciasno ustawić w słoju przekładając liśćmi lubczyku, gałązkami koperku, rozciętymi ząbkami czosnku.
Wodę zagrzać do 40-45*C, posolić i zalać ogórki.
Na wierzchu ułożyć 1-2 ząbki czosnku i trochę koperku.
Zakręcić słój wyparzoną pokrywką i wstawić całość do miseczki - ogórki czasami buzują i słój cieknie rozszczelniając pokrywkę...
Odstawić na 2-3 doby.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś ciekawego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !