Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
ryż 2-3 woreczki
mięso mielone 1 kg
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cebula 3-4 szt
przecier pomidorowy
jajko 1 szt
kostka rosołowa
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Kroki postępowania

1
Kapustę obieramy z przednich liści gotujemy w osolonej wodzie , podczas gotowania ściągamy liście kolejno , mięso surowe wrzucamy do miski. Ryż gotujemy w osolonej wodzie , studzimy i dodajmy do mięsa oraz zeszklona na złoty kolor cebulkę jajko . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku .
Krok 1 - Gołąbki foto
2
Do liści z kapusty nakładamy farsz i zawijamy w gołąbka ,
Krok 2 - Gołąbki foto
3
gdy zwiniemy wszystkie gołąbki układamy w garnku dość ciasno i zalewamy gorącą woda gotujemy na małym ogniu do miękkości .
Krok 3 - Gołąbki foto
4
Ja dodaję do wody kostkę rosołowa . Po 30 minutach do wywaru z gołąbków dodaję przecier rozmieszany z woda i mąką . Zagotowuję i podaję polany keczupem .
Krok 4 - Gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 09.04.2013 17:12
Bardzo dobre
Bernadeta1 12.11.2012 00:10
uwielbiam gołąbki
reniatka 27.08.2012 12:59
uwielbiam
RenataZ-et 12.06.2012 15:40
dawno nie robiłam-a bardzo lubię gołąbki :)
Wafelek2601 02.06.2012 08:52
Są pyszne.
halina55 22.05.2012 19:25
Uwielbiam gołąbeczki:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak