Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z suszonych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki suszone 2 garście
cebula 1
mąka ziemniaczana 1 łyżka
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z suszonych grzybów

Kroki postępowania

1
Suszone grzyby zalać wodą i odstawić na ok. 2 godz. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju.
Krok 1 - Sos z suszonych grzybów foto
2
Dodać grzyby i chwilę smażyć. Wlać szklankę wody i gotować 15 minut.
Krok 2 - Sos z suszonych grzybów foto
3
Mąkę rozrobić w niewielkiej ilości wody i wlać do sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem, chwile gotować.
Krok 3 - Sos z suszonych grzybów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.12.2012 08:52
Uwielbiam taki sos
Ada-Gaba 22.10.2012 07:28
dobry
Renataj 12.08.2012 19:42
Bardzo apetyczne grzybki - pewnie samodzielnie zbierane i suszone a nie z marketu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak