Sposób przygotowania

Mięso lub porcję rosołową , myjemy i osuszamy . Marchewkę , seler i pietruszkę , myjemy i obieramy . Na tarce o grubych oczkach ścieramy marchew , seler i pietruszkę . Otwieramy ogórki w woreczku i również ścieramy na tarce o grubych oczkach . Ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Mięso , ziemniaki , marchew i seler wrzucamy do garnka dajemy kostkę rosołową i gotujemy aż zmiękną warzywa. Następnie dodajemy ogórki gotujemy 5-10 minut. Zabielamy śmietaną rozprowadzoną wcześniej w kubeczku z kilkoma łyżkami ciepłej zupy . Zgotować i można podawać .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    ja mam dzis ogorkowa na obiad, ale na udku z kurczaka. lubie takie kwasne zupki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo lubię ogórkową
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    moja ulubiona zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Lubię ogórkową
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !