Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie nadziewane farszem mięsnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
mielone mięso 500 g
sól
przecier pomidorowy 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
woda 100 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie nadziewane farszem mięsnym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone podsmażamy na patelni , cebulkę i czosnek obieramy siekamy i dodajemy do mięsa mielonego podsmażamy . Dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy doprawiamy do smaku można dodać ulubione przyprawy . Całość zagęszczamy rozrobioną mąką w wodzie , by farsz się nie rozpływał .
Krok 1 - Francuskie nadziewane farszem mięsnym foto
2
Ciasto francuskie kroimy na równe części na środek nakładamy farsz
Krok 2 - Francuskie nadziewane farszem mięsnym foto
3
zlepiamy i smarujemy rozbełtanym jajkiem .
Krok 3 - Francuskie nadziewane farszem mięsnym foto
4
Zapiekamy w piekarniku w tem. 200 C około 20 minut . Idealne do barszczu.
Krok 4 - Francuskie nadziewane farszem mięsnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 28.01.2014 07:52
smakowite jedzonko
Seba 22.10.2013 08:24
smaczne i proste
Łukasz15 04.04.2013 08:50
Bardzo dobre
RenataZ-et 21.12.2012 19:34
bardzo fajne!
edi 05.07.2012 10:11
smakowite i to bardzo:)
karolina1869 02.07.2012 08:58
pycha
Wafelek2601 26.05.2012 00:06
aż chce się jeść
motylwe 22.05.2012 19:45
super
pioge7 22.05.2012 17:37
mniam
Cukiereczek13 22.05.2012 17:37
ale pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak