Sposób przygotowania

Cebyle obieramy ze skórki i kroimy ją, następnie solimy i na patelni podduszamy na 3 łyżkach oliwy. Następnie wlewamy do niej wino białe oraz wodę tak z 2/3 szklanki srednio. DOdajemy pieprz i liście.

2 cytryny myjemy, sparzamy. Kroimy je w plastry, takie grubsze. Dodajemy co cebuli, na samym koncu dodajemy pieprz cytrynowy izioła (mieszankę). Gotujemy 5 minut. Ostatnim elementem jest dodanie miodu, mieszamy. Ostudzamy, dodajemy jeszce z 4 łyżki oliwy.
Układamy na sałacie na przemian średzie w zalewie. Na wierzch wykładmay cytrynę dla ozdoby,

takie sledzie powinny byc w lodówce minimum 5 godzin.


Zdjęcie z chrzin, niestety tylko zostało zrobione zdjecie stołu ,tak dla osób chcących zgłaszac nadużycia

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    supcio:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    ciekawy pomysł dla każdego
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    fajowy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !