Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki konserwowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
ocet 10% 1 szklanka
cukier 1 szklanka
woda 1 litr
sól 2 łyżki
czosnek
cebula
marchewka
ziele angielskie
koper świeży

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki konserwowe

Przygotować zalewę - zagotować wodę z octem, cukrem i solą. Ogórki wymoczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin. Następnie układać ciasno w słoikach dodając do każdego słoika po 2-3 ząbki czosnku, ziele angielskie, kilka krążków marchwi, kilka ziaren pieprzu, 2 -3 plasterki cebuli i koper. Ogórki zalać zalewą i pasteryzować przez 15 minut. Po wyciągnięciu zakręcić słoiki i postawić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 18.01.2014 10:05
Świetny zapasik na zimę :)
daria2911 23.05.2012 09:32
pycha uwielbiam je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak