Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spód to słodkich tart

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 180 g
masło 100 g
cukier puder 3 łyżki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Spód to słodkich tart

Kroki postępowania

1
Na stolnicę wysypujemy mąkę, miękkie masło, dodajemy cukier i jajko.
Krok 1 - Spód to słodkich tart foto
2
Zagniatamy jednolite ciasto. Wkładamy na 30 minut do lodówki.
Krok 2 - Spód to słodkich tart foto
3
Wałkujemy, podsypując mąką na placek trochę większy niż forma do tarty.
Krok 3 - Spód to słodkich tart foto
4
Wykładamy ciastem formę, odcinamy ewentualne końcówki i obciążamy fasolą czy ceramicznymi kulkami.
Krok 4 - Spód to słodkich tart foto
5
Pieczemy 15 minut w 200 stopniach, wysypujemy fasolę i pieczemy jeszcze 5 minut,
Krok 5 - Spód to słodkich tart foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 22.05.2012 17:23
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak