Sposób przygotowania

Mięso płuczemy i kroimy w cienkie długie paski przyprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie nakłuwamy na wykałaczki do szaszłyków. Grillujemy.

Ogórka ze skórką ścieramy na tarce o grubych oczkach i odciskamy nadmiar wody.

Jogurt łączymy z ogórkiem i dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz łyszkę oliwy z oliwek, mieszamy.

Gotowe suvlaki skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy oregano. Podajemy z tzatzikami.

Greckie suvlaki to po prostu paski mięsa ugrillowane na patyku. Grecy jedzą głównie drobiowe i wieprzowe.

Komentarze

  • 2
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    super wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    ładnie sie prezentują
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    ładnie sie prezentują
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mniam! Pychotka!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Świetny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    wygląd na medal.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo ciekawy przepis. Muszę wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetne! Chętnie sama zrobię :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    agogo2

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !