Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzać , dodać drożdże, łyżkę cukru ,szklankę mąki wyrobić rozczyn . odstawić do wyrośnięcia , dodać stopione masło , resztę mąki i sól. Wyrobić ciasto , rozwałkować wykrawać szklanką okrągłe placuszki . kapustę pokroić drobno , przepłukać jeżeli kwaśna . Cebule pokroić zeszklić na maśle , dodać kapustę dusić na małym ogniu , mieszać od czasu do czasu . Po 25 minutach doprawić do smaku , solą pieprzem, cukrem . Na każdy z placuszków nakładać farsz łyżeczką i dokładnie sklejać pierogi . Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Ułożyć do wysmarowanej blaszki i piec na złoty kolor 20 min w 180 c.

Komentarze

  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    mmm muszą być smaczne...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    drożdżowe pierozki? no muszą być ciekawe, bo przepis kuszący
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    najlepsze do barszczu czerwonego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    oh są pyszne uwielbiam takie przegryzać w pracy :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pyszne sa takie pierożki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !