Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z krówką i bitą śmietaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 4 placki
masa krówkowa 1 puszka
śmietana 400 g
orzehy laskowe 100 g
pącz do nasączenia 1 sztuka
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z krówką i bitą śmietaną

Kroki postępowania

1
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. Nasączamy pierwszy biszkopt, smarujemy go gotową masą krówkową.
Krok 1 - Tort z krówką i bitą śmietaną foto
2
Następnie warstwą bitej śmietany.
Krok 2 - Tort z krówką i bitą śmietaną foto
3
Przykrywamy kolejnym biszkoptem i podstępujemy tak samo jak w poprzednim przypadku do końca.
Krok 3 - Tort z krówką i bitą śmietaną foto
4
Cały tort pokrywamy masą krówkową do okoła i posypujemy posiekanymi orzechami.
Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Krok 4 - Tort z krówką i bitą śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 22.05.2012 16:48
pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak