Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z mango

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
cukier pół szkl
mąka pół szkl
bita śmietana 3 łyżki
mango 2 szt
olej 2 łyżki
proszek do pieczenia pół łyżeczki
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z mango

Mango pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować w blenderze , następnie łączymy go z bita śmietaną tylko nie słodzoną i wstawiamy do lodówki. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy pianę na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier i mieszamy , następnie po jednym jajku , do miseczki wsypujemy mąkę , wiórki i proszek do pieczenia . . Dodajemy po łyżce masy białkowej i mieszamy , starając się aby piana nie opadła , jeszcze tylko dodajemy 2 łyżki oleju i mieszamy . Tortownicę smarujemy masłem i bułką tartą . Ciasto wylewamy do formy i wstawiamy do piekarnika na 25 minut w temp. 180 st , po ostudzeniu ciasta nakładamy na nią masę z mango i wstawiamy na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak