Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta jabłkowa z masłem orzechowym i miodem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
masło orzechowe pół szklanki
miód
jabłka 2
cukier 2 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowa z masłem orzechowym i miodem

Ciasto kroimy na trzy płaty 13x26 cm umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Masło orzechowe przekładamy do małego garnuszka i podgrzewamy do płynnej konsystencji, potem dodajemy 2 łyżki miodu mieszamy. Masę nakładamy na ciasto francuskie zostawiając 2 cm od brzegów . Wcześniej pokrojone jabłka pokrojone w plasterki i kładziemy wzdłuż jeden po drugim do końca ciasta. Posypujemy lekko cukrem pudrem i polewamy jeszcze miodem wstawiamy do piekarnika na pół godziny aż będzie ładnie miało złoty kolor .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 23.02.2013 19:26
smaczny deser:)
Margo1 22.09.2012 15:20
polecam ..
Margo1 22.09.2012 15:20
polecam ..
angelika4 12.08.2012 20:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak