Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode 1,5 kg
jajko 2-3
cebula biała
mleko 2 szklanka
sól, pieprz
majeranek 1 łyżka
masło 1 łyżka
kaczka 30-40 pieczona

Przepis i sposób przygotowania na: babka ziemniaczana

obrane,umyte ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce,po czym zalać jak najwięcej wytworzonego soku,ale ziemniaki nie wyciskać.ziemniaczaną masę połączyć z jajami,solą,pieprzem i majerankiem,zalać wrzącym mlekiem i dokładnie wymieszać drewnianą łyżką.mięso z gęsi pokroić w cienkie plasterki.formę wysmarować masłem,lekko poruszyć bułką tartą,układać warstwami ziemniaki i mięso.ostatnia warstwa powinna być ziemniaki.wstawić do gorącego piekarnika i piec ok.1 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annamariakowalczyk3 17.07.2010 16:55
ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak