Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TRUSKAWKOWIEC

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki 1 kg
masło 1 szt
cukier puder 1 szkl
galaretka truskawkowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: TRUSKAWKOWIEC

Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę do żółtek dodajemy 4 łyżki gorącej wody i mieszamy. Do białek dodajemy żółtka i mieszamy. Później cukier i mieszamy dłuższą chwilę, Na koniec mąkę i proszek do pieczenia wszystko mieszamy delikatnie. Pieczemy biszkopt.
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek. Masło rozcieramy z cukrem pudrem i dodajemy po jednej truskawce i mieszamy powoli. Parę zostawiamy na wierzch truskawek.
Na zimny biszkopt kładziemy masę na to truskawki i na wierzch galaretkę rozpuszczoną w niecałym litrze wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbarella 22.05.2012 15:38
idealny deser dla każdego:)
Sylwia29 22.05.2012 15:06
Pychota:)
ewka1978 22.05.2012 14:30
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak