Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z konfiturą i migdałami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastry chałki (ok. 2 cm) 4
jajko 1-2
łyżek mleka kilka
łyżki konfitury wiśniowej
łyżki płatków migdałowych 2-3
łyżki śmietanki 3-4
2 szczypty soli, cynamon - 1/3 łyżeczki do smaku:
masło do smażenia:

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z konfiturą i migdałami

Najlepiej jeśli chałka nie jest zbyt świeża, lepsza jest lekko czerstwa. Jajka roztrzepujemy z mlekiem, solą i niewielką ilością cynamonu. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła. Kromki maczamy z obu stron w jajku z mlekiem, kładziemy na maśle, smażymy na złoto z obu stron. Usmażone przybieramy konfiturą, polewamy niewielką ilością śmietanki i posypujemy płatkami. Pyszne śniadanie albo słodka przekąska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 28.04.2011 23:18
pycha
Agnieszka/picola 10.04.2011 16:17
mniam
Agnieszka/picola 10.04.2011 16:17
mniam
Emilia21 23.08.2010 10:01
super
Ewa104 17.08.2010 19:59
Super pomysł!
sylwiachmiel 08.07.2010 11:45
ciekawe,jeszcze tak nie jadlam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak