Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem, dodawać na przemian po jednym żółtku oraz mąkę zmieszaną z proszkiem i wanilią. Wyłożyć na natłuszczoną i wylożoną pergaminem tortownicę. Piec ok. 35 min w temp. 170st. ostudzić i przekroić na 3 części.

KREM:
1i1/2 kost. masła,
szkl. cukru + 4 łyżki,
1 kg mrożonych truskawek.

Margarynę utrzeć na puch. Stopniowo dodawać cukier. Owoce rozmrozić, rozgnieść widelcem,zasypać 4 łyżkami cukru, osączyć. Dodawać po łyżce truskawek.

Kremem przełożyć wszystkie warstwy tortu, posmarować wierzch i boki ciasta. Udekorować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Mmm.. Cudowny!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda fantastycznie :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    coś pysznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Oj, ależ pyszny kawałek do mojej filiżanki aromatycznej kawy :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !