Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musli z galaretką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 200 g
margaryna 5 dag
ziarna kakaowca 10 szt
płatki migdałowe 4 łyżki
musli 1 szkl
herbatniki 1 paczka
cukier 3 czubate łyżki
galaretka

Przepis i sposób przygotowania na: Musli z galaretką

Margarynę rozpuścić, dodać cukier i połamane czekolady. Ziarna kakaowca i płatki migdałowe drobno pokroić, herbatniki pokruszyć. Zmieszać z musli. Dodać do rozpuszczonej masy. Dobrze wymieszać, przełożyć do pucharków. Dowolną galaretkę rozpuścić w 1/2l gorącej wody, ostudzić, zalać musli. Odstawić do całkowitego stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.02.2014 22:57
przepyszny deser :)
Iwusia 20.09.2013 23:14
ale smaczny ten deser :)
caralajna 27.09.2012 13:39
bardzo pomysłowy deser
Dorian 24.09.2012 08:29
pysznosc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak