Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z masą budyniową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka przenna 500 g
margaryna 1
drożdże 2 dka
śmietana 250 ml
jajko 1
mleko 1 l
mąka przenna 60 g
mąka ziemniaczana 60 g
cukier 200 g
margaryna 1
olej 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z masą budyniową

Ciasto:
500g mąki wraz z margaryną posiekać nożem, w misce zrobić rozczyn z śmietany drożdży i żółtka, gdy posiekamy margarynę z mąką dodajemy rozczyn i ugniatamy cisto... gdy ciasto będzie gotowe rozwałkować na prostokąt i zawijać na foremkę posmarować białkiem i piec w 200 stopniach ( góra, dół )
Masa:
margarynę utrzeć w robocie kuchennym, zrobić budyń i złączyć z margaryną gdy rurki wystygną nabić je masą...

można rurki posypać cukrem pudrem lub czekoladą ( jak kto woli )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak