Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwas na żur

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 25 dag
czosnek 2 ząbki
woda 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwas na żur

Ciasto zalać letnią wodą, rozmieszać, dodać mąkę i posiekany czosnek. Postawić w ciepłym miejscu do przefermentowania. Zakwas powinien być zbliżony do konsystencji gęstej śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 23.09.2013 18:10
w końcu muszę zrobić
Karolina46 27.08.2012 20:01
mniam świetny przepis trzeba wypróbować :)
Karolina46 18.07.2012 12:13
ciekawy Uwielbiam żurek więc przepis mi się przyda :)
IZABELA29 14.07.2012 16:42
bardzo przydatny
RenataZ-et 25.06.2012 21:37
świetny
Motorek 13.06.2012 09:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak