Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona cukinia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona cukinia

Kroki postępowania

1
Cukinię obrać, wydążyć środek z nasionami. Pociąć na plastry grubości ok. 2 cm.
Krok 1 - Pieczona cukinia foto
2
Jajko rozmącić i dodać soli. Krążki obtaczać w jajku i bułce, a nastepnie smażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Pieczona cukinia foto
3
Długośc smażenia zalezy od grubości plastrów oraz od tego czy cukinia była młoda czy już strasza i najlepiej sprawdzic czy jest już upieczona próbując kawałeczek.
Krok 3 - Pieczona cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 23.05.2012 01:50
Fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak