Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa śląska 2 pętka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
kapusta biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Kapustę szatkujemy drobno wkładamy do garnka i stawiamy na mały ognień. Dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie. Wszystko gotujemy co jakiś czas mieszając. MOżna dodać odrobinę wody. Gdy kapustka będzie już miękka dodajemy kostkę rosołową i dalej gotujemy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i robimy zasmażkę. Roztapiamy pół smalcu i dodajemy do niego dwie łyżki mąki. Taką zasmażkę dodajemy do bigosu , wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze około 5 minut.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 22.10.2012 10:22
lubię bigos
kasiek 10.08.2012 20:56
bigosik jest rewelacyjny a jeszcze z młodej kapustki ,mnaim
m1monika 15.07.2012 19:07
bardzo lubię :-)
Norgiusz 24.06.2012 15:45
lubie
Wacław 06.06.2012 10:44
tez uwielbiam !
Ewelina47 01.06.2012 21:21
najlepszy z młodej kapustki
Anna152 26.05.2012 19:34
pyszny
Mati13 25.05.2012 11:58
wspaniały!
Agnieszka91 22.05.2012 14:16
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak