Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzan tarty z jabłkiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duże korzenie chrzanu 4
szkl. gęstej śmietany 1/2
sól, cukier do smaku:
ocet jabłkowy kilka łyżek
jabłka 1-2

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzan tarty z jabłkiem

Chrzan dokładnie oczyścić, obrać, usunąć wszystkie \"oczka\" z korzeni, opłukać. Jabłka obrać. Chrzan zetrzeć na małych oczkach tarki jarzynowej, jabłko ścieram na większych oczkach. Od razu skropić całość octem i wymieszać. Dodać śmietanę, doprawić odrobiną soli i cukrem do smaku, dokładnie wymieszać. Przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika albo słoja. Przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 02.02.2012 20:28
Adnieszka, nic prostszego jak zrobić :)
agnieszka189 01.02.2012 13:47
oj zjadłoby się takiego swojskiego chrzaniku ;)
Agnik 21.06.2011 22:00
dobry dodatek
Grażyna13 26.05.2011 14:56
Pyszny do wędlin :)
Joanna108
Joanna108 09.10.2010 08:21
Napewno wypóbuję, bo w tym roku zasadziłam chrzan w ogrodzie.
Dorota71 23.09.2010 08:03
taki chrzan właśnie lubię,swojski i zdrowy,bez żadnej chemii
bernika 16.08.2010 18:17
zobacz tutaj: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/35881/chrzan-tarty-ze-smietana.html
Justyna223 13.08.2010 17:28
uwielbim chrzan:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak