Sposób przygotowania

Chrzan dokładnie oczyścić, obrać, usunąć wszystkie \"oczka\" z korzeni, opłukać. Jabłka obrać. Chrzan zetrzeć na małych oczkach tarki jarzynowej, jabłko ścieram na większych oczkach. Od razu skropić całość octem i wymieszać. Dodać śmietanę, doprawić odrobiną soli i cukrem do smaku, dokładnie wymieszać. Przełożyć do szczelnie zamykanego pojemnika albo słoja. Przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    uwielbim chrzan:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    zobacz tutaj: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/35881/chrzan-tarty-ze-smietana.html
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    taki chrzan właśnie lubię,swojski i zdrowy,bez żadnej chemii
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Napewno wypóbuję, bo w tym roku zasadziłam chrzan w ogrodzie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszny do wędlin :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    dobry dodatek
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    oj zjadłoby się takiego swojskiego chrzaniku ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Adnieszka, nic prostszego jak zrobić :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !