Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura wiśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnia 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura wiśniowa

Wiśnie opłukać i wydrylować. Przełożyć do rondla. Na wiśnie posypać cukier. Smażyć do momentu aż zaczną gęstnieć. Przełożyć do wyparzonych słoików, dobrze zakręcić i pasteryzować 15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 10.03.2013 19:33
domowa najlepsza
PIOTR11 03.02.2013 12:33
apetyczna
kasiek 24.08.2012 20:59
lubię taką konfiturę do naleśników
Bożena13 23.07.2012 22:25
bardzo lubię taką;))
beata28 08.07.2012 16:02
uwielbiam konfiturę ale ja robię troche inaczej
Anio?eczek 25.06.2012 16:22
super
rutynka 30.05.2012 15:53
pyszna konfiturka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak