Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jagodowe z masa budyniową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
masło 1 kostka
budyń waniliowy 1
mleko 0,5 l
cukier 2 łyżki
jagody 0,5 kg
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jagodowe z masa budyniową

Kroki postępowania

1
Galaretki przygotowac wg przepisu na opakowaniu.
Biszkopt:
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
Krok 1 - Ciasto jagodowe z masa budyniową foto
2
Masa:
Budyń ugotowac na mleku wg przepisu na opakowaniu (dodać cukier). Ostudzić. Masło utrzec na puch, a następnie po 1 łyzce dodawać zimny budyń. Cały czas miksować.
Krok 2 - Ciasto jagodowe z masa budyniową foto
3
Mase rozłożyć na biszkopt
Krok 3 - Ciasto jagodowe z masa budyniową foto
4
Na mase wysypac jagody.
Krok 4 - Ciasto jagodowe z masa budyniową foto
5
Polac tężęjącą galaretką i włożyć do lodówki.
Krok 5 - Ciasto jagodowe z masa budyniową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 24.06.2013 12:31
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak