Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszy i sera

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 1 szt
sól do smaku
woda do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszy i sera

FARSZ DO PIEROGÓW :

kasza gryczana 200 g
ser biały 0,5 kg
śmietana 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka

Kaszę gotujemy według przepisu, ser rozdrabniamy i łaczy z ugotowaną kaszą. Dodajemy cukier do smaku i śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Zagniatamy ciasto.
Mąke wysypujemy na stolnicę wbijamy jajko, solimy i wyrabiamy ciasto dodając wodę. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na cienkie placki szklanką robimy kułeczka, nakładamy farsz i sklejamy brzegi pieroga. Gotowe pierogi gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch. Podajemy z tłuszczem lub śmietaną.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 22.09.2012 16:28
uwielbiam pierogi pod każdą postacią
dorotka0000025 20.09.2012 11:23
lubie ale robic mi sie nie chce - daj troszke
Lidia6 14.08.2012 20:12
uwielbiam takie pierożki
romanrafal
romanrafal 23.07.2012 14:24
świetne
kanu83 17.07.2012 18:09
fajne
Dorota59 06.07.2012 23:04
mniam
joanna77 05.07.2012 16:05
lubie takie
fictor123 06.06.2012 11:39
fajne
Piotr-21 03.06.2012 21:13
smaczne
Ewelina47 01.06.2012 21:20
lubię
Rafał10 25.05.2012 21:28
uwielbiam pierożki pod każdą postacią ! Twój przepis jest świetny !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak