Sposób przygotowania

FARSZ DO PIEROGÓW :

kasza gryczana 200 g
ser biały 0,5 kg
śmietana 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka

Kaszę gotujemy według przepisu, ser rozdrabniamy i łaczy z ugotowaną kaszą. Dodajemy cukier do smaku i śmietanę i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Zagniatamy ciasto.
Mąke wysypujemy na stolnicę wbijamy jajko, solimy i wyrabiamy ciasto dodając wodę. Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na cienkie placki szklanką robimy kułeczka, nakładamy farsz i sklejamy brzegi pieroga. Gotowe pierogi gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną na wierzch. Podajemy z tłuszczem lub śmietaną.
Smacznego !

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam pierożki pod każdą postacią ! Twój przepis jest świetny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubie takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    uwielbiam takie pierożki
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    lubie ale robic mi sie nie chce - daj troszke
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam pierogi pod każdą postacią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !