Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kg
woda 2.5 szklanki
drożdże 2 g
cebula biała 2
kapusta kiszona 50 dag
mięso mielone 30 dag
sól do smaku
czosnek 4 ząbki
pieprz do smaku
olej roślinny
jajko 1
Szczypiorek cienki 1
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i kapustą

Na stolnicy łączymy składniki: mąka, jajko, 2łyżki oleju, szczyptę soli, wodę i drożdże. Wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy i wycinamy szklanką kółka. Kapustę kiszoną odgotowujemy a następnie kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy do kapusty. Mięso mielone Podsmażamy na oleju i dodajemy do kapusty. Czosnek obieramy, przepuszczamy przez praskę. Farsz dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy farsz solą i pieprzem. Farsz nakładamy na placuszki z ciasta i dokładnie sklejamy. W garnku gotujemy lekko osoloną wodę i dodatkiem 2 łyżek oleju. Do gotującej się wody wrzucamy pierogi, gotujemy do czasu wypłynięcia ich na wierzch, potem jeszcze 2minuty gotujemy. Wyjmujemy odsączając z wody. Na talerzach pierogi posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem, oregano i papryką ostrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 10.11.2012 19:42
wyglądają przepięknie, szczypiorek super pasuje
wiola333 14.10.2012 10:04
mniam
Bernadeta1 23.09.2012 12:50
Bardzo lubię pierogi - smaczne
Justyna87 11.06.2012 10:02
super
Rafał10 22.05.2012 13:08
smakowicie wygląda
Sylwiagr 22.05.2012 12:16
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak