Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z ketchupem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 60 dkg
sól do smaku
jogurt naturalny 3 łyżki
masło z cebulką 50 gram
ketchup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z ketchupem

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Ugotować je w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić, odparować.
Krok 1 - Puree ziemniaczane z ketchupem foto
2
Ziemniaki dokładnie ugnieść.
Krok 2 - Puree ziemniaczane z ketchupem foto
3
Do gorących ziemniaków dodać masło, jogurt i ketchup, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Puree ziemniaczane z ketchupem foto
4
Podawać do obiadu.
Krok 4 - Puree ziemniaczane z ketchupem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 21.12.2013 13:31
nigdy takiego nie jadłem! ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak