Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewkę obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Zalać wodą tak aby warzywa były tylko przykryte, dodać 1/2 łyżeczki soli i gotować do miękkości. Odcedzić zostawiając kilka łyżek wody z gotowania. Utłuc na miazgę, dodać masło i ew. zostawioną wcześniej wodę jeśli masa jest zbyt sucha. Doprawić obficie pieprzem, świeżo startą gałką muszkatołową i ew. solą. Podawać do mięs albo ryb.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Proste, ale zawsze to jakies wzbogacenie tradycyjnej, monotonnej wersji :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kaja2.21

    bardzo ładnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kaja2.21

    bardzo ładnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    superr przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    no nie, super przepis to nie jest, ale może komuś się taki pomysł przyda
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !