Sposób przygotowania

Kostkę margaryny, 1 szklankę cukru i 5 jajek ucieramy na pulchna masę. Do masy stopniowo dodajemy 2,5 szklanki mąki oraz 2 łyżeczki proszku do pieczenia i dalej ucieramy, aż do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy olejek pomarańczowy i otartą skórkę z 1 pomarańczy, mieszamy. 2/3 ciasta wylewamy na blachę o wymiarach 28 x 35 cm wysmarowaną olejem i posypaną bułką tartą. Jabłka obieramy, kroimy w ósemki i układamy na cieście. Następnie wylewamy pozostałą 1/3 część ciasta. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-200 C i pieczemy przez około 45 minut do zrumienienia. Rozrabiamy 4 cytrynowe galaretki według przepisu na opakowaniu, następnie polewamy nimi przestudzone ciasto i wstawiamy do lodówki aby galaretki stężały.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    a jabłka dojrzewają... i czekają ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    takiej wersji ciasta jeszcze nie widzialam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    moje dzieci takie uwielbiają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    super ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    na pewno smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    super ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza75

    fajny deser z jabłka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !