Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowo-musztardowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
mąka pszenna 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżeczki
woda ok.3,5 szklanki
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowo-musztardowy

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 1 - Sos cebulowo-musztardowy foto
2
Dodać do niej mąkę i musztardę, wymieszać i smażyć na jasnobrązowy kolor.
Krok 2 - Sos cebulowo-musztardowy foto
3
Wlać szklankę zimnej wody, dokładnie wymieszać. Wlać resztę wody (tym razem może być ciepła) i zagotować. Gdyby sos był za gęsty, dolać więcej wody. Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną. Gotowym sosem polać ziemniaki.
Krok 3 - Sos cebulowo-musztardowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 31.07.2012 21:49
do mięska duszonego i ziemniaków byłby idealny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak