Sposób przygotowania

Boczek pokroić w drobne kawałki sprawdzając, czy nie ma w nim kawałków żeber.
Łopatkę pokroić w paski - zmielić razem z boczkiem.
W wodzie namoczyć żelatynę i odstawić do spęcznienia.
Zmielone mięso wyrobić z solą peklową, żelatyną, resztą wody i przyprawami.
Odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce.
Masę mięsną ponownie wyrobić i dodać paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę.
Napełnić ciasno średnie słoiczki (350-500ml) do 4/5 wysokości.
Zakręcić wygotowanymi pokrywkami i pasteryzować dwukrotnie, w odstępach 24 godzin, po 60-80 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    świetna :)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś ciekawego dla siebie :)</b>
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Konserwa własnej roboty - fajne.Bardzo apetyczny pomysł.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !