Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z marmoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
cukier 300 g
margaryna 200 g
miód prawdziwy 400 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
amoniak 1 łyżeczka
jajko 2 szt
marmolada 600 g
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z marmoladą

Wszystkie składniki oprócz marmolady połączyć i wyrobić.
Odstawić na 1/2 godz. do lodówki.

Rozwałkować na dwa płaty. Jeden z nich posmarować marmoladą i przykryć drugim. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180- 200 stop. ok 35-40 min. Po upieczeniu można polukrować i posypać orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 10.07.2012 09:31
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak