Sposób przygotowania

Masa:
1 szklanka cukru
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki pszennej
2 szklanki mleka
1 cukier waniliowy
kostka masła

Dodatkowo
0,6 kg jabłek
1 galaretka w czerwonym kolorze
polewa kakaowa
posypki

Na stolnicy wysypujemy dookoła mąke, wbijamy jajka, dodajemy cukier i masło oraz smietanę rozmieszaną z proszkiem do pieczenia, po czym zagniatamy. Wyrobione ciasto dzielimy na 3 kawałki tej samej wielkości które wałkujemy i pieczemy w 3 blaszkach przez około 20 minut. Po ostudzeniu wyjmujemy. Do mleka wsypujemy cukry oraz mąki i ciagle mieszając gotujemy gęsty budyń, następnie ostudzony miksujemy z masłem i rozkładamy na 1 cieście i przykrywamy drugim. Utarte jabłka gotujemy z dodatkiem pół szklanki wody, a następnie wsypujemy galaretke - przestudzone wylewamy na ciasto i przykrywamy ostatnim ciastem. Polewamy polewą i dekorujemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pewnie smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    smakowicie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    cos smacznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wygląda bajecznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Zapowiada się smakowicie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !