Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowe w grubej panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 30 dag
jajko 2
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawa
olej

Przepis i sposób przygotowania na: schabowe w grubej panierce

schab kroimy w 2centymetrowe plastry i bardzo cienko je rozbijamy. Mięso doprawiamy przyprawą typu kucharek, pieprzem i ziołową solą. jajko roztrzepujemy, dodajemy do niego mąkę oraz stopniowo bulkę tartą - ile wciagnie jajko, tak aby ciasto bylo dość płynne. kazdy z kotletów obtaczamy w panierce i odrazu układamy na rozgrzanym tluszczu smazymy po obu stronach. Takie niby nalesnikowe ciasto ale z tartą bułką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 10.12.2013 08:50
super kotlet ;)
anna186 24.05.2012 11:19
pyszne
EWI 22.05.2012 08:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak