Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Białe szparagi z bułką tartą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi białe 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
masło do smażenia 3 łyżki
sól do smaku
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Białe szparagi z bułką tartą

Białe szparagi obieramy ze skórki. Łykowate końcówki odcinamy. Wrzucamy do lekko osolonej i posłodzonej wody. Gotujemy do miękkości. Masło roztapiamy na patelni. Na rozgrzane wsypujemy bułkę tartą. Rumienimy. Ciepłą bułką posypujemy przygotowane szparagi. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 08.05.2013 22:30
jak fasolka szparagowa
Bernadeta 13.02.2013 08:05
oj lubie takie szparagi
Margo1 09.02.2013 00:30
dawno nie robiłam
EWI 22.05.2012 08:22
lubię takie
Mati13 22.05.2012 08:05
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak