Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone szparagi z crudo

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Zielone szparagi 12 szt
szynka crudo 10 dag
ser gruyere 3 dag
cukier 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone szparagi z crudo

Kroki postępowania

1
Odcinamy zdrewniałe końcówki szparagów, myjemy, zalewamy wrzątkiem z dodatkiem cukru, gotujemy 2-3 minuty, studzimy.
Krok 1 - Zielone szparagi z crudo foto
2
Każdy plasterek szynki przecinamy wzdłuż na pół i zawijamy w nią podgotowane szparagi. Układamy w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem.
Krok 2 - Zielone szparagi z crudo foto
3
Posypujemy serem gruyere i świeżo zmielonym pieprzem. Zapiekamy 8-10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Krok 3 - Zielone szparagi z crudo foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 05.09.2012 11:27
orginalne
Janek 02.09.2012 14:23
super pomysłowe:)
Renia1 08.06.2012 14:36
wypróbowałam podobny przepis, tylko że ja od razu wrzuciłam na patelkę bez gotowania, wyszło pysznie a czas zaoszczędzony ;)
pacpaw 03.06.2012 20:47
zielonych szparagów nigdy nie gotuje. Bezpośrednio smażę lub piekę surowe. Spróbuję kiedyś podgotować i potem obrobić. Porównam sobie smaki :o)
Mariusz10 30.05.2012 22:25
apetyczne danie
paulisia_elk 22.05.2012 12:34
uwielbiam zielone szparagi pod każdą postacią, super
Mysiunia 22.05.2012 09:49
oryginalny pomysł :)
IZABELA29 22.05.2012 09:35
muszę w końcu je spróbować ...
gosia47-47 22.05.2012 09:20
super
Katarzyna54 22.05.2012 08:46
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak