Sposób przygotowania

Żeberko przeciąć na mniejsze kawałki, zalać wodą aby było przykryte i gotować ok. 30 min.. Następnie dodać posiekaną kapustę, 2 liście laurowe i 2-3 ziarenka ziela angielskiego, gotować 20-30 min.. Żeberka wyjąć, obrać mięso od kości, posiekać i dodać z powrotem do zupy. Koncentrat rozmieszać z mąką, dolać trochę ciepłej wody, rozmieszać, wlać do zupy i zagotować. Doprawić Kucharkiem, pieprzem i lubczykiem. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę i ugotować w oddzielnym garnuszku w niewielkiej ilości wody. Miękkie przełożyć do kapusty, gotować razem jeszcze 5 min..

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubie takie zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Uwielbiam kapuśniaczek
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Oj jak ja dawno nie jadłam kapuśniaczku, mmmmm i na żeberkach...pycha!
  • 1
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    coś tego mięsa z żeberek to tu nie widać
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pewnie ktoś wyjadł:D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !