Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dkg kiszonej kapusty 30
ziemniaków 4-5
łyżki koncentratu pomidorowego 30% 2
łyżeczka mąki pszennej 1
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek

Żeberko przeciąć na mniejsze kawałki, zalać wodą aby było przykryte i gotować ok. 30 min.. Następnie dodać posiekaną kapustę, 2 liście laurowe i 2-3 ziarenka ziela angielskiego, gotować 20-30 min.. Żeberka wyjąć, obrać mięso od kości, posiekać i dodać z powrotem do zupy. Koncentrat rozmieszać z mąką, dolać trochę ciepłej wody, rozmieszać, wlać do zupy i zagotować. Doprawić Kucharkiem, pieprzem i lubczykiem. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę i ugotować w oddzielnym garnuszku w niewielkiej ilości wody. Miękkie przełożyć do kapusty, gotować razem jeszcze 5 min..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.12.2013 20:17
pewnie ktoś wyjadł:D
Smaczna_B 21.12.2013 16:21
coś tego mięsa z żeberek to tu nie widać
wedith1 28.10.2010 22:32
Oj jak ja dawno nie jadłam kapuśniaczku, mmmmm i na żeberkach...pycha!
danusia19671 29.09.2010 16:30
Uwielbiam kapuśniaczek
Mati13 26.09.2010 21:07
lubie takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak