Sposób przygotowania

Składniki:
2 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1/2 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
80 ml oleju
2 jajka
150 ml mleka
sok z jednej cytryny

Sposób przygotowania:
W miseczce mieszamy suche składniki. W drugiej mieszamy mokre . Do składników suchych wlewamy mokre i mieszamy je wszystkie razem. Masę przekładamy do papilotek, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min.

Składniki na masę czekoladową:
1 łyżka masła
2 łyżki kakao
1 łyżka mleka
1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:
Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mleko, cukier i kakao - wszystko razem mieszamy. Masą polewamy zimne muffiny, możemy posypać prażonymi wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewela

    Ile wychodzi muffinów z takiej ilości składników?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewela

    Już nie ważne - zrobiłam :) mi wyszło 15 ;) akurat nie miałam cytryny więc dodałam aromatu cytrynowego :P dla męża baaardzo smakowały :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !