Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
mleko ciepłe 250 ml
oliwa 7 łyżek
sól 1 łyzeczka
cukier 1/2 łyżeczki
ketchup
salami
ser żółty
drożdże suche 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza

Drożdże rozpuścić w 100 ml ciepłego mleka, dodać cukier.
Mąkę wymieszać z solą, zrobić dołeczek i wlać w niego rozczyn. Zostawić na 15 minut. Dodać oliwę.
Ciasto dobrze wyrabiać dodając pozostałe mleko.
Formujemy placki wg własnego uznania co do kształtu i grubości.
Piec 15 minut w 200 stopniach.

Ciasto dowolnie formujemy, brzegi zawijamy by były nieco grubsze i nie przypalały się w trakcie pieczenia. Surowe ciasto smaruję ketchupem, posypuję serem żółtym i układam na wierzchu kawałki salami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 05.07.2012 15:35
kocham pizzę
koala 01.06.2012 23:52
Oh jaka extra !
Renata16 26.04.2012 12:29
Uwielbiam pizzę z salami
Wojt@s
Wojt@s 08.07.2011 16:10
wygląda apetycznie
Anna133 20.06.2011 19:26
no no :)
Ela15 11.04.2011 13:23
super wygląda
msmariusz 16.01.2011 01:53
zgłodniałam
Krzysztof31 04.12.2010 12:55
pizza to jest pyszne
PaniMISIOWA 16.10.2010 00:13
nie ma to jak pizza domowej roboty!
Maryś1 04.08.2010 12:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak