Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Półfrancuskie paszteciki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
śmietana 12% 1/2 szklanki
masło 15 dag
drożdże 3 g
sól 1/2 łyżeczki
pieczarki 50 dag
pieprz
kapusta kiszona 300 g
keczup
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Półfrancuskie paszteciki

Pieczarki obrać , umyć osuszyć i pokroić dość drobno , zagotować i podsmażyć na patelni , Kapustę kiszoną gotujemy i siekamy , mieszamy z pieczarkami i doprawiamy do smaku .Mąkę posikać z masłem, dodajemy sól oraz śmietanę wymieszaną z drożdżami, zagniatamy na gładkie ciasto . Urywamy po małym po kawałku ciasta, rozpłaszczamy na kształt prostokątów,smarujemy keczupem i nakładamy farsz, zlepiamy na kształt trójkąta . Układać na blaszce . smarujemy jajkiem i posypujemy serem , pieczemy na rumiano około 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 09.05.2013 07:46
Wspaniałe paszteciki :)
Łukasz15 02.04.2013 22:44
Polecam, są pyszne
Laila2786 28.02.2013 12:43
aż ślinka leci
RenataZ-et 03.10.2012 20:29
rewelacja
misia53 10.06.2012 13:14
smaczna jest ta twoja kuchnia....
Wafelek2601 27.05.2012 10:04
Świetne
motylwe 22.05.2012 08:10
pyszne
agunesu 21.05.2012 23:24
niebo w gebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak