Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 50 dag
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 6 szt
cebula 2 szt
sól, pieprz, grill
patyczki do szaszłyków
schab 50 (karkowy)
schab 50 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki

Mięso kroimy w cienkie plastry ( po ok 0,5-1,00 cm), posypujemy solą, pieprzem i przyprawą grill. Warzywa kroimy na małe kawałki - tak jak widać na zdjęciu, zaś cebulę wybieramy raczej mniejszą i kroimy w plasterki.

Nabijam na patyczki kolejno składniki tak by szaszłyki zaczynały się i kończyły papryką.

Pieczemy w piekarniku ok 40 minut lub grillujemy ok 50 minut często przekręcając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 28.07.2011 23:32
uwielbiam szaszłyczki
Kate131 08.06.2011 07:13
apetyczna
SyMiki 08.05.2011 22:04
pyszne
berys18 06.05.2011 08:10
wyglądaja pięknie
jasiek 20.04.2011 11:14
ale apetyczne zdjęcie
BozenA 25.09.2010 12:22
uwielbiam szaszlyki
Ewa104 10.09.2010 10:23
Ależ bym sobie zjadła takie szaszłyczki.
Dorota76 29.07.2010 21:27
wspaniałę i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak