Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane udka z kurczaka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 12 szt
olej 100 ml
czosnek 3 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat 1 czubata łyżeczka
chili 1/2 łyżeczka
imbir 2 cm
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane udka z kurczaka

Z udek wycinamy kości, dokładnie myjemy mięso, osuszamy papierowym ręcznikiem. Czosnek przeciskamy przez praskę, imbir ścieramy na drobnych oczkach. Dodajemy do oleju wraz z rozgniecioną w moździerzu gorczycą i pozostałymi przyprawami. Dokładnie mieszamy. Marynatą smarujemy dokładnie mięso. Wkładamy do lodówki na 24 godziny, w tym czasie kilka razy je mieszamy, aby się dokładnie zamarynowało. Pieczemy na grillu z obu stron aż do uzyskania pożądanego koloru (mięso nie może być krwiste). Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina33 05.09.2012 09:26
aż ślinka cieknie :)
pacpaw 22.05.2012 19:34
smakowitości
agunesu 21.05.2012 23:25
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak