Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Boczku używam w kuchni stosunkowo rzadko, przede wszystkim dlatego, że zawiera mnóstwo tłuszczu. Niedawno dostałam jednak od teściów mnóstwo świeżego mięsa (i przeróżnych wyrobów), w tym także kawałek boczku i postanowiłam go upiec na grillu. Hmmm, było co prawda mega kalorycznie, ale bardzo apetycznie. Wszystkie przyprawy- z wyjątkiem soli, dokładnie razem mieszamy. Boczek kroimy na około 0,5 cm plasterki, nacieramy odrobiną soli peklowej i odstawiamy co najmniej na godzinę.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    taki boczuś jest na prawdę bardzo smaczny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    najprostsza i najsmaczniejsze danie z grilla. w moim towarzystwie boczuś to pozycja obowiązkowa na każdym grillu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    boczek na grilu zawsze ma swoje miejsce pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !