Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 niepełna szkl
ocet 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Jajka miksujemy z cukrem do momentu, aż cukier się rozpuści i powstanie gładka, jasna masa. Do jajek dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy ocet i ponownie dokładnie mieszamy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 30 min.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 17.11.2013 12:42
super przepis :)
Ewelina38 27.09.2013 17:55
pyszny pulchniutki biszkopcik :)
Adam/ZUB3R 26.03.2013 20:56
smaczny biszkopt
wulkanxd 05.08.2012 21:38
pyszności
Dorian 07.06.2012 11:00
super
MAR3STA 30.05.2012 09:08
świetnie wyszedł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak