Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo- rabarbarowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 4 laska
truskawki 40 dag
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo- rabarbarowy

Rabarbar dokładnie płuczemy, obieramy cienko ze skórki, kroimy na około 2 cm kawałki. Zalewamy litrem wody, gotujemy 5 minut i dodajemy dokładnie umyte i pozbawione szypułek truskawki. Gotujemy aż truskawki będą miękkie. Doprawiamy do smaku cukrem. W zależności od upodobań można dać nieco więcej wody. Ja wolę jednak kompot z dużą ilością owoców. Kompot podajemy gorący lub mocno schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 30.05.2012 21:01
jaki piękny kolor wyszedł finalnie
Katarzyna87 22.05.2012 10:04
Też lubię takie połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak