Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z zielonymi szparagami i serkiem kozim

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 2 porcje
szparagi zielone 8-10 szt
sól
śmietana 30% 0,5 szklanki
ser kozi 80 g
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z zielonymi szparagami i serkiem kozim

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować al dante z paroma kroplami oliwy i szczyptą soli. W międzyczasie obrać szparagi w 1/3, odłamać końce. Gotować ok 10 min tak by główki wystawały ponad poziom wody. Podzielić na 3 cm kawałki.
Krok 1 - Farfalle z zielonymi szparagami i serkiem kozim foto
2
Do rondla wlać śmietanę oraz połowę serka koziego, podgrzewać tak by serek się rozpuścił, zagotować. Zdjąć z ognia, wrzucić makaron i szparagi, wymieszać.
Krok 2 - Farfalle z zielonymi szparagami i serkiem kozim foto
3
Porcje przełożyć na talerz, udekorować kawałkami sera koziego i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 3 - Farfalle z zielonymi szparagami i serkiem kozim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 08.09.2012 11:03
jedzonko idealnie w moim guście :)
caralajna 23.05.2012 08:23
niebo w gębie :)
cooleczka 22.05.2012 22:57
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak